projekter om tokyo blue kontakt da | eng

      
TIME & PLACE

TIME & PLACE var en stedsspecifik lysinstallation, der udfoldede sig i Søndre Kapel på Vestre Kirkegård i København. Lysinstallationen var en del af Copenhagen Light Festival 2023 og Arkitekturhovedstad 2023.

Søndre Kapel udgør centrum i Stjernevejen, et kulturlandskab med fire, diagonale stier, hvor det gamle kapel befinder sig i midten. Når man befinder sig i Søndre Kapel, mister man nemt orienteringen, idet man ikke kan skelne de fire identiske stier fra hinanden. Man træder for en stund ud af tid og sted, og sanserne skærpes i forhold til omgivelserne og ens egen tilstedeværelse.

Den hængende lysinstallation kunne både opleves om dagen og i aftentimerne. Om dagen kunne man opleve installationens indfarvede flader i naturligt lys, mens de om aftenen blev belyst med spots, hvilket fremkaldte andre nuancer og lyseffekter i rummet. Om aftenen skabte afdæmpede lyslinjer og belysning af kapellets facade en scenografi omkring installationen.
Lysinstallationens udtryk var inspireret af dagslysets form, når det på specifikke tidspunkter på døgnet og året, skinner ind gennem fire runde åbninger i kapellet og danner et cirkulært lysbillede på den modstående væg. Installationens farver var inspireret af himlens og omgivelsernes palette, mens de forskellige retninger i installationen reflekterede tabet af orientering.

TIME & PLACE var en bearbejdning af samspillet mellem lys, flader og materialer på stedet samt dets effekt på den besøgende.


Kunde: Områdefornyelsen Bavnehøj og Copenhagen Light Festival

Materialer: Akryl, skibslak, resin pigment, stål, wireophæng.

Spots: Palco, iGuzzini.
Copyright © Tokyo Blue